Треньорът на Етър Светослав Петров и двамата капитани Георги Ангелов и

...
Треньорът на Етър Светослав Петров и двамата капитани Георги Ангелов и
Коментари Харесай

Петров: Искам да играем печеливш футбол, трябват ни точки

Треньорът на Етър Светослав Петров и двамата капитани Георги Ангелов и Крум Стоянов дадоха конференция преди старта на пролетния полусезон.

" Всяка смяна се прави с вярата да е за положително, това важи и за селекцията. С вярата Етър да се оправя още по-добре, да натрупаме точки и в последна сметка да успеем да се спасим - непосредствено или през бараж. Идеята ни беше тъкмо такава, когато обсъждахме с кои футболисти да се разделим, какъв вид играчи да притеглим. Истински се надявам, че новопривлечените футболисти ще съумеят да вдигнат равнището и ще демонстрираме друга игра ", сподели Петров. 

" Изключително удовлетворен съм от старанието и отношението на играчите през подготовката, макар че тя не беше лека. Подходиха с нужната съвестност и се вложиха оптимално. Факт е, че имаме потребност от време от стиковка и напасване, имаме футболисти, които се причислиха в последния миг. Но няма кой да ни чака, шампионата се възобновява тази седмица и ние би трябвало да сме оптимално подготвени за това, което ни следва ", добави треньорът.

" Искам да играем печеливш футбол. На нас ни трябват точки. Колкото и да ми се желае тимът да играе красиво, сега за нас най-важно е да печелим точки. По какъв метод - ще покажем на терена. Това за нас е цел № 1. "

" Искрено се надявам да има и още нови имена, няма треньор, който да не желае положителни играчи. Надявам се да има още, имаме потребност от укрепване на една-две позиции. Ако намерим първокласен футболист и имаме опция, ще го притеглим. Дали съм удовлетворен от селекцията - ще забележим в мачовете. Гледаме авансово новите попълнения, само че в никакъв случай няма гаранция по какъв начин ще се приспособяват. Западните клубове купуват играчи за по 100 милиона и не оправдават упованията, а какво остава за нас... Трябва да предразположим чужденците да се аклиматизират и приспособят, с цел да покажат качествата си. Аз мисля, че футболистите, които сме привлекли, имат качества. Дано ги покажат ". 

" Всички футболисти са здрави и разполагаем като се изключи санкции Кольо Станев. Това е едно от нещата, които най-вече ме радват: че през цялата подготовка нямахме контузени и съумяха да се приготвят. Що се отнася до Шано - той се лекува във Франция, има някакъв проблем с дискова херния. Аз желая футболистите да са при мен, когато са подготвени на 100 %, с цел да знам че мога да ги приготвя ", съобщи още Петров.

" За нас няма лесни мачове. Въпреки че някои се пробват да постановат мнение, че надали не ЦСКА 1948 е разпродаден, аз не считам по този начин. И преди прехвърлянията те разполагаха с задоволително качествени футболисти. Видяхме на мача с " Лудогорец " какви смени се вършат - излиза юношески национал, влиза човек, който е бил национал... Изравниха с 10 души, стояха добре, което е задоволителен отзив. "

" Ивайло Чочев беше фактор в ЦСКА 1948 и с решаваща роля, барометър, само че те и без него са мощен тим. Да, по-различно ще бъде, само че да не си мислим, че като излезе Чочев и ще им падне класата ", добави експертът.

" Със сигурност ни следва извънредно сложен мач и тук е въпрос на моментна централизация и мотивация и играчите, които повече желаят, ще завоюват в неделя. Факт е, че противникът има по-добри играчи като характерности, само че аз се надявам ние като тим да успеем да се противопоставим и да излезем с чест от мача. Само в случай че играем като тим, можем да реализираме някакъв триумф. Не можем да решаваме мач с някаква самостоятелна класа. Всичко би трябвало да бъде подчинено на отборната игра и в името на Етър ", сподели още той.

" Много по-големи треньори от мен са споделили: най-важният мач е идващият. Мислим за него, след това ще мислим за идващите. Естествено, че излизаме с настройка за победа, само че отново споделям, на нас ни липсват точки и по тази причина е доста значимо да печелим точки - по кое време една, по кое време три... Едно е повече от нула, тъй че по-добре да спечелим една, в сравнение с да загубим. Тежък мач, в който излизаме с настройката да спечелим! Опрени сме до стената, тъй като нямаме точки, в случай че са три - супер, в случай че е една - продължаваме напред ", приключи Петров. 

" На новите момчета ще им би трябвало още време, само че няма кой да ни чака, тъй че всеки би трябвало да даде най-хубавото от себе си още от неделя. Ще търсим във всеки мач точки, тъй като действително нямаме точки ", сподели от своя страна Георги Ангелов. 

" Треньорът ни срещна в елементи с играта на ЦСКА 1948, а и ние мъчно към този момент ще се изненадаме с някой от българските тимове. Познаваме се като футболисти и като метод на игра. Детайлите ще решат мача в неделя, уповавам се да е в наша изгода ", добави бранителят. 

" Подготовката ни мина на много положително равнище за стандартите на България. Въпреки сложния миг, в който се намира тима, и че има проблеми, клубът се постара да ни подсигури много положителни условия за подготовка. Беше доста добра, всички се вложихме оптимално, изиграхме положителни контроли и сме на 100 % готови за старта на новото състезание ", съобщи Крум Стоянов. 

" Завърнах се в Етър, тъй като съм прекарал доста положителни години тук, които бяха най-хубавите за клуба. Сега обстановката е друга, само че нещата се усъвършенстват и ще стават все по-добри. "

" Колективът е на положително равнище, стараем се да приобщаваме новите. Преди време станахме седми, играхме бараж за Лига Европа, което беше триумф за клуба, като това е посредством и на почитателите, тъй като за всеки мач стадионът беше съвсем цялостен. Даваха ни много тласък. Искрено се надявам в този сложен миг за клуба да вървим дружно ръка за ръка и да побеждаваме, а най-после да реализираме задачата ", сподели още Стоянов. 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР